Pigment växer och söker tech lead

10 september 2020
Pigement växer och söker tech lead

Pigment består av femtontal engagerade medarbetare, varav de flesta jobbar från kontoret i Stockholm och några från vårt kontor i Kathmandu. Alla är duktiga, roliga och snälla och titt som tätt försöker vi hitta på roliga saker ihop som inte utförs framför skärmen. Ibland ställer distans -och kulturskillnader till det och det tycker du verkar vara en spännande utmaning att ta tag i.

Våra kunder är allt från små privata företag, e-handlare till stora företag och offentliga verksamheter. De har stort förtroende för våra leveranser och vår kompetens, vilket gör att vi är med och påverkar deras affärer på djupet. De flesta av våra kunder är fantastiska men ibland upplever vi att vi pratar förbi varandra. Där tror vi att du kommer bidra med att förklara tekniskt komplexa utmaningar på ett sätt som till och med våra mormödrar skulle förstå.

I rollen som tech lead kommer du att ha ett nyckelansvar för Pigments tekniska strategi och agenda. Du ansvarar för att coacha och vägleda ett team av duktiga utvecklare och jobbar nära kunder och övriga kollegor på Pigment. Vi har hygglig ordning och reda men vill vi inte bara ha det hyggligt, utan bäst. 2019 blev vi utnämnda till DI Gasellföretag och det har vi som mål att bli kommande år också.

Dina arbetsuppgifter

 • Ansvarig för Pigments tekniska standarder och processer (GIT-flöden, kravställningar, kodstruktur)
 • Arbetsleda och coacha Pigments utvecklare 
 • Code review
 • Delta som teknisk expert i kundmöten och översätta kunders önskemål till tekniska kravspecifikationer.
 • Deltar själv som utvecklare i vissa delprojekt

 

Krav teknisk kompetens/erfarenhet:

 • OOP ramverk för PHP, t.ex. Laravel.
 • Versionshantering GIT
 • WordPress, skapat egna teman
 • React/Angular/Vue 
 • Integrationer mot REST-Api 
 • Javascript och CSS kunskaper, gärna via bibliotek/compilers likt jQuery/React och Sass/Styled Components 
 • Kunskaper inom SEO - Meriterande

Profil
Vi söker dig som har ett genuint intresse för webbutveckling och de verktyg som finns. Du triggas av att konstant utveckla dina och andras kunskaper. Som person är du nyfiken, strukturerad, innovativ, affärsmässig och prestigelös. Och du står stabilt när det gungar.

Du förstår vad det innebär att jobba i en nyckelroll på ett mindre bolag som växer och det triggar dig. Vi tror att du har erfarenhet av jobb på byrå och att ha kundrelationer. Att jobba på Pigment kan stundtal vara krävande, men allra mest lärorikt och roligt.

Du utgår från vårt kontor i Stockholm men kan självklart jobba på distans när det passar och har heller inget emot att ibland jobba från vårt kontor i Kathmandu tillsammans med kollegorna där, och möjligtvis med oss andra från Sverige. Vi gillar Nepal för det är ett fantastiskt land och Kathmandu är en härligt kaotisk stad. Vi kommer tillsammans skapa minnen för livet. Kanske tillhör du den del av teamet som kommer bestiga Mount Everest basecamp nästa år?

På Pigment månar vi om vår personal. Vi har kollektivavtal som bl.a. innebär att vi självklart betalar in till din tjänstepension. Vi tillämpar generös flexram som gör att du i princip kan sätta dina egna arbetstider. Vi erbjuder också friskvårdsbidrag och ett trevligt vardagsrum på kontoret.

Känner du igen dig på ovanstående beskrivning så kom in med din ansökan! 

Urval och intervjuer kommer att ske löpande i denna rekryteringsprocess. Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 

Vid frågor om tjänsten kontakta vår samarbetspartner XLNT Search, Björn Bergström på +46 70 727 06 81 eller .