Paxymer söker utvecklingsingenjör inom polymerkemi

1 maj 2019
Paxymer söker utvecklingsingenjör inom polymerkemi

Utvecklingsingenjör inom polymerkemi till innovationsbolag inom grönt flamskydd.

Du brinner för materialutveckling och är intresserad av att jobba i ett kreativt, miljömedvetet företag som är världsledande inom sitt område. Du sporras av att se lösningar du varit med om att utveckla implementeras på marknaden. Du är en ambitiös, kreativ polymerkemist och har huvud för problemlösning. Du är driven, flexibel, nyfiken och praktisk. 

Vill du använda dina kemikunskaper för att göra skillnad både för människor och miljö? Då är vi rätt företag för dig.

Utvecklingsingenjör
Du kommer att arbeta i utvecklingsteamet för att ta fram nya tillämpningar av det patenterade flamskyddet Paxymer®. Du kommer vara delaktig i att lösa våra kunders problem, anpassning av våra produkter för nya applikationer och vara delaktig i nyutveckling av våra produkter. Vår utvecklingsprocess sträcker sig från teori och metodutveckling via labbskala till fullskalig produktion.

Formella krav

  • Polymerkemist eller kemistutbildning eller kemistutbildning med erfarenhet av polymer. Master eller högre.
  • Arbetslivserfarenhet av produktutveckling. Meriterande är erfarenhet inom plast/polymer.
  • Dina vänner beskriver dig som driven och nyfiken.
  • Flytande Svenska och/eller flytande /mycket goda kunskaper i Engelska både i tal och skrift.
  • Arbetstillstånd i Sverige.

Om oss
Paxymer är ett bolag som har en patenterad synergist för halogen-fria flamskydd för plastprodukter. Vår vision är att skydda miljö och människa genom att reducera och eliminera giftiga ämnen samt förbättra brandsäkerheten i plastmaterial. Vår teknologi är världsledande och välkänd inom flamskyddsindustrin globalt. 

Paxymer är familjeägt och vi jobbar i ett tight team med hela kedjan från formulering och analys i vårt egna, välutrustade labb till storskalig produktion. Arbetet bedrivs enl. LEAN-principer och företaget är miljöcertifierat. Vårt kontor är i Vällingby. Läs mer på www.paxymer.se

Paxymer söker nu en motiverad medarbetare som vill arbeta med produktutveckling och applikationsutveckling för vår produkt.

Ansökan och mer information
Har du frågor om tjänsten så är du välkommen att kontakta vår rekryteringspartner XLNT Search, Björn Bergström 0707-270681. Ansökan går till bjorn@xlnt.se

Ansökan sker här ››

Urvalet sker löpande

Välkommen med din ansökan